Noile încărcătoare frontale din gama AX de la MECALAC  Inapoi

Complet revizuite din punct de vedere al caracteristicilor tehnice şi cu un design modern, astfel îşi prezintă Mecalac, după ce au trecut cu succes o lungă serie deteste de conformitate şi verificări funcţionale, cele trei noi modele de încărcătoare frontale pe pneuri din seria AX, cu bene având capacitatea de la 0,7 mc la 1,6 mc. Accentul a fost pus pe funcţionalitate, beneficiul clienţilor şi emisii reduse de noxe.

mecalac5


Integrarea pe aceste încărcătoare a unui conceptunitar de motor şi de sistemde tracţiune, controlate electronic, a unui display central multifuncţional, a transmisiei hidrostatice cu funcţia Mecalac MDrive şi a sistemului de diagnosticare unic Mecadiag,pentru evaluarea completă afuncţionării maşinii, ajută în modevident la uşurarea efectuării lucrărilor de zi cu zi.

MECALAC SINGLE ARM POWER

Seria AX are ca o caracteristică distinctă braţul compact de lucru monobloc (Mecalac Single ArmPower). Acesta asigură o vizibilitate optimă asupra accesoriilor delucru şi protejează componentele hidraulice, montate în interiorul chesonului, de loviturile cauzate de pietre şi de condiţiile atmosferice. Dispozitivul de cuplare rapidă aaccesoriilor de lucru, cu comandă electro-hidraulică de blocare, oferăun standard ridicat de siguranţă şi este compatibil şi cu accesoriile altor producători. Disponibile cu diferite cupe, de mai multe capacităţi şi tipuri funcţionale (articulate sau frontale), încărcătoarele AX satisfac cerinţele oricărui client.

Cel mai uşor model de încărcător articulat din seria AX(AX 700) oferă totuşi performanţe spectaculoase. Înălţimea maximă de răsturnare a cupei standard atinge 2,53 m, dar pentru a încărca din lateral autobasculante cu 3 sau 4 axe, există şi varianta opţională de braţ „Highlift”, la care înălţimea derăsturnare ajunge până la 2,83 m.

DISPLAY MULTIFUNCŢIONAL

Pentru monitorizarea completă a funcţionării maşinilor din nouaserie AX, acestea au integrat însistemul electric un computer debord şi un display multifuncţional, amplasat în centrul tabloului de bord, pentru maximum devizibilitate. Avertizările ce apar pe monitor, privitoare la modul de funcţionarea agregatelor şi sistemelor maşinii, sunt convertite într-un cod specific, afişat pe display, operatorul maşinii putând citi direct codul, fără a utiliza un dispozitiv special de diagnosticare, folosit în mod obişnuit în centrele de service. Astfel, nu mai este nevoie de un tehnician specializat pentru citirea codurilor de averizare, operaţiune îndeobşte costisitoare, operatorul, cunoscând codurile, putând remedia imediat defecţiunea semnalizată, dacă aceasta vizează ooperaţiune de întreţinere curentă, iar dacă avertizările implică undefect mai grav, acestea pot fi transmise direct departamentului de service, pentru o diagnosticare precisă a defectului. Graţie acestei facilitati se reduc semnificativ costurile de întreţinere, piesele de schimb şi consumabilele necesare vor fi disponibile într-un timp mai scurt şi repunerea în stare optimă de funcţionare a maşinii va fi mult mai rapidă.

MOTORUL ŞI TRACŢIUNEA

Încărcătoare frontale AX respectă standardele de mediu în vigoare, UE Stage IIIB. Acestea sunt echipate cu motoare diesel Deutz, supra alimentate, răcite cu lichid şi care dezvoltă o putere nominală de 50 / 55 kW. Sistemul de injecţie „common – rail” şi unitatea decontrol electronic a motorului, ce comunică prin CAN cu calculatorul unităţii de tracţiune, asigură o utilizare optimă a puterii motorului, combinată cu un consum redus decombustibil. Seria AX este echipată cu o transmisie hidrostatică curegulator de sarcină, ce asigură otracţiune maximă, optim adaptată la situaţiile întâlnite pe teren la deplasarea maşinilor în oricare dintre cele două trepte de lucru, selectabile sub sarcină, fără şoc.

FUNCŢIA MDRIVE

Funcţia MDrive (Mecalac Drive), disponibilă la cerere, asigură în plus operatorului două moduri deoperare a încărcătoarelor: un mod, permite reglarea turaţiei motorului prin intermediul unei acceleraţii de mână şi, celălalt mod de lucru, ce permite folosirea pedalei normale de acceleraţie şi este utilizat la viteze lente de deplasare, atunci când se lucrează cu accesorii acţionate hidraulic (freză de asfalt,compactor cu placă vibratoare sau măturătoare stradală). O altă caracteristică tehnică marcantă, instalată standard, este cuplarea automată a funcţionării ventilatorului cu acţionare hidraulică, din componenţa sistemului de răcire, funcţie de necesităţile de moment intervenite în timpul lucrului. Această caracteristică asigură un consum mai redus de combustibil şi reducerea emisiilor sonore.

SISTEM DE AUTOSTABILIZARE MECALAC

Mecalac Self StabilizingConcept este sistemul deautostabilizare a oscilaţiilor şasiului articulat apărute la deplasareape terenuri denivelate. Acesta sporeşte stabilitatea maşinii întimpul deplasării şi asigură un confort de conducere maxim. Punţile motoare faţă şi spate, cu reductoare planetare, sunt prevăzute cu diferenţiale blocabile 100%, comandate individualde către operator în funcţie decerinţele de deplasare din teren. Chiar dacă lucrările se desfăşoară pe un teren accidentat ori cu aderenţă scăzută, Self StabilizingConcept asigură încărcătoarelor din seria AX o capacitate excepţională de tracţiune.

PERFORMANŢE SPORITEPENTRU MODELUL AX 1000

Echiparea modelului AX 1000 cu un motor mai puternic, doar cu 10% mai mult decât putere motorului ce echipează modelele AX 700 şi AX 850, a asigurat acestuia o forţă de împingere semnificativ mai mare, de 4.100daN, cu 8% mai mare decât la celelalte modele, dar la făcut, totodată, mult mai maniabil întimpul efectuării lucrărilor.

DIAGNOZĂ ŞI ÎNTREŢINERE MAIUŞOARĂ

Sistemul de diagnosticare Macadiag uşurează foarte mult evaluarea funcţionării maşinilor în ansamblu. Acest sistem asigurăo diagnoză rapidă şi permite optimizarea operaţiunilor de întreţinere, deoarece tehnicianul de service poate identifica mult mai rapid acţiunile de mentenanţă ce trebuie urmărite.

mecalac6

 

Vezi articolul

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro