Noul încărcător frontal pe pneuri Hyundai HL960 mai eficient şi mai ecologic  Inapoi

hyundai HL960Prezentat în premieră mondială la târgul internaţional INTERMAT 2015, noul HL960 este oferit acum şi pieţei europene de către Hyundai Heavy Industries Europe (HHI Europe). Perlă a tehnologiei printre celelalate încărcătoare frontale pe pneuri, HL960 a fost conceput pentru a satisface nevoile şi cerinţele operatorilor din întreaga lume, identificate în urma unor laboriase şi aprofundate anchete. Rezultatul este o maşină robustă şi puternică, ce asigură o capacitate de lucru optimă şi o rentabilitate maximă, fiind în acelaşi timp mai fiabilă şi cu performanţe şi caracteristici ecologice remarcabile.

Având o masă operaţională de 18.800 kg, noul model HL960 este pus în mişcare de un foarte performant motor diesel model Cummins QSB6.7, cu control electronic, injecţie directă, turbocompresor şi intercooler, răcit cu lichid, care oferă o putere nominală de 168 kW (225 CP) la 2.200 rpm şi un cuplu motor maxim de 104 daNm la 1.500 rpm. Faţă de predecesorului model HL, din seria 9A, într-o aplicaţie de încărcare a benei unei autobasculante, noul încărcător are un randament energetic superior cu până la 10% şi asigură creştere a productivităţii ce poate fi cu până la 5% mai mare.

IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

În plus de performanţele sale superioare din punct de vedere al eficienţei energetice şi un sistem de post-tratare a gazelor de evacuare ce asigură conformitatea cu standardele UE Stage IV / US EPA Tier 4 Final, noua serie HL (din care face parte şi HL955) are multe alte caracteristici tehnice care o fac mult mai prietenoasă cu mediul.

Oprirea automată a motorului este una dintre funcţionalităţile care previne consumul inutil de combustibil şi generarea de emisii de gaze poluante. La maşinile din seria HL, motorul se opreşte automat dacă funcţionează la ralanti o perioadă determinată de timp. Operatorul, funcţie de aplicaţie şi condiţiile de exploatare şi ambientale, poate selecta modul de funcţionare al maşinii şi perioada de timp cât motorul să funcţioneze la ralanti, ceea ce contribuie în plus la îmbunătăţirea randamentului. Graţie convertizorului de cuplu cu ambreiaj de blocare şi a cutiei de viteze cu 5 rapoarte de mers înainte şi 3 de mers, operatorul poate de asemenea să reducă consumul de combustibil prin utilizarea acelor rapoarte de viteză care sunt adaptate la condiţiile de lucru. Alături de un tablou de bord optimizat, maşinile din seria HL sunt dotate şi cu un ecran tactil care oferă o excelentă vizibilitate asupra informaţiilor afişate. Pe acest ecran este afişat şi indicatorul ECO, o nouă funcţionalitate care asigură o exploatare mai economică a încărcătorului frontal datorită frecventelor verificări ale stării de funcţionare a maşinii. Indicatorul ECO îşi schimbă culoarea în funcţie de cuplul motorului şi de eficienţa consumului de combustibil. În plus, sunt monitorizate şi afişate pe monitor şi alte valori ale consumului de combustibil, cum ar fi: consumul mediu, consumul total, consumul orar şi zilnic, ultimele fiind afişate în meniul detaliat.

O altă nou caracteristică tehnică implementată pe maşină este pedala de acceleraţie cu funcţia ECO. Atunci când operatorul apasă pedala de acceleraţie, pedala ECO, care poate face distincţia între o acţionare pentru utilizare economică şi o acţionare pentru utilizare la putere maximă, identifică de o manieră intuitivă modul optim de funcţionare a motorului, reducând astfel consumul de combustibil. Seria HL are prevăzută, de asemenea, funcţia de limitator reglabil al vitezei maxime de deplasare. Operatorul, funcţie de condiţiile de exploatare de pe teren, poate limita viteza maximă de deplasare între 20 şi 40 km/h, asigurând în acest fel o sporire a eficienţei operaţionale a maşinii.

O NOUĂ CABINĂ, PENTRU UN CONFORT SPORIT PENTRU OPERATOR

Mai liniştită, sigură şi confortabilă, cabina operatorului, certificată ROPS / FOGS / FOPS, oferă cu 10% mai mult spaţiu interior şi, alături de scaunul cu suspensie şi multiple posibilităţi de reglaj şi de dotările interioare (cotiere reglabile, spaţii de depozitare, etc.), asigură operatorului un mediu de lucru ergonomic şi un confort maxim. Cele mai noi componente şi materiale de insonorizare au fost folosite la construcţia noii cabine ce echipează seria HL, vibraţiile şi nivelul acustic al zgomotului nterior scăzând semnificativ. Chiar dacă încărcătorul frontal HL960 este exploatat în cariere sau depozite pentru tratarea deşeurilor , nivelul acustic al zgomotului interior nu trece de 68 dB(A), valoare cu 2 dB(A) mai scăzută decât la modelele din seria 9A. Un nou sistem de climatizare a fost instalat pe cabinele serie HL, mai performant în ceea ce priveşte atât capacitatea de încălzire, cât şi cea de răcire, graţie optimizării fluxului de aer. Sistemul de climatizare este instalat pe partea din dreapta a cabinei, amplasare ce contribuie la simplificarea întreţinerii şi a înlocuririi filtrului de polen care, la rândul ui, a fost îmbunătăţit, mărindu-i-se capacitatea şi performanţele de filtrare. Maneta de comandă electro-hidraulică, tip joystick, integrează mai mute comenzi, ceea ce îi permite operatorului să manipuleze fără probleme şi cu un minim efort diferite ataşamente, oferind în acelaşi timp mai multă precizie, mai multă productivitate în lucru şi contribuind la scăderea gradului de oboseală al operatorului.

TEHNOLOGIA „INFOTAINMENT” HYUNDAI - PENTRU COMODITATEA OPERATORULUI

HL960 este optimizat pentru a permite operatorilor să acceseze rapid şi oricând informaţii precise despre echipament. Această TEXT: Valeriu BEZDEDEANU caracteristică este deosebit de importantă pentru îmbunătățirea productivităţii, mai ales atunci când maşina este exploatată în medii dificile de lucru. Ecranul tactil de 7 inch, mai mare ca la seria precedentă 9A, este similar cu ecranul capacitiv al unui telefon inteligent, iar informaţiile afişate sunt uşor de citit. Sistemul audio, care include un radio, pe lângă o priză AUX audio, are integrate funcţia Bluetooth „mâini libere” şi un microfon, care permit operatorului să îşi desfăşoare activitatea, dar şi să răspundă la apelurile telefonice, într-un mod practic şi în deplină siguranţă. Totodată, tehnologia „Infotainment” permite operatorului să îşi utilizeze cu uşurinţă propriul smartphon la întreaga capacitate, prin intermediul sistemului integrat Miracast, care se leagă WiFi la telefonul inteligent şi asigură vizualizarea pe ecranul tactil a diferitelor funcţii ale smartphonului (internet, redare video sau muzică).

CARACTERISTICA „SOFT END STOP”

Operarea rapidă are şi „neajunsuri”. Atunci când un echipament ataşat ajunge rapid la capăt de cursă, operatorul resimte un şoc puternic, mai ales când braţul este ridicat. Prin intermediul ecranului tactil, operatorul poate activa sau dezactiva voluntar funcţia „Soft End Stop” care asigură o funcţionare fără şocuri a maşinii, prin reducerea vitezei echipamentului ataşat la sfârşit de cursă de lucru. Ecranul tactil şi comenzile electro-hidraulice asigură mai multe noi funcţiuni, ce pot fi comandate de operator, ca de exemplu: prioritate mişcare cupă, mod blocare braţ şi cupă, precizie sau tracţiune maximă la accesoriile auxiliare.

UN NOU SISTEM DE CÂNTĂRIRE

Graţie unei calibrări suplimentare a greutăţii, încărcătoarele frontale din seria HL permit atingerea unui nivel mai ridicat de precizie. Funcţia de cântărire cumulativă automată/ manuală îmbunătăţeşte considerabil eficienţa operaţională. Pentru o cântărire precisă, pe ecran sunt afişate simbolurile martorilor ce semnalizează erorile de cântărire şi indicatorul bicolor ce indică valoarea cântărită, ceea ce, în final, contribuie la ameliorarea eficienţei managementului de producţie.

O NOUĂ CUPĂ, REPROIECTATĂ

Inginerii de la HHI au reproiectat cupa folosită la noul încărcător frontal HL960, care are acum un grad de umplere mai bun şi este echipată cu un dispozitiv suplimentar de protecţie contra debordării accidentale a materialului vrac încărcat în timpul transportului, precum şi cu plăci de uzură interschimbabile, cu prindere cu şuruburi, la marginea de atac. Noua cupă, cu o capacitate de 3,1 – 3,4 mc, ameliorează considerabil randamentul operaţional al noului HL960, care beneficiază şi de o forţă de excavare de 163,5 kN, asigurând astfel o productivitate cu până la 5% mai mare în comparaţie cu cea a seriei 9A.

O MAI MARE ÎNĂLŢIME DE BASCULARE A ÎNCĂRCĂTURII

Noul încărcător frontal pe pneuri, ce poate descărca încărcătura de la o înălţime maximă de 2.935 mm, este de asemenea disponibil şi în versiunea XT, care poate descărca încărcătura de la o înălţime maximă de 3.365 mm.

Vezi articolul

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro