Încă un pas spre utilajele viitorului - HX260L  Inapoi

Gama de excavatoare de ultimă generaţie HX, dezvoltată de inginerii de la Hyundai, reprezintă un mare pas înainte în ceea ce privește conceperea și perfecţionarea seriei anterioare 9A, care a cunoscut un succes de piaţă deosebit în Europa. Utilajele sunt acum mai eficiente din punct de vedere energetic și sunt dotate cu un sistem de ultimă generaţie de camera video ce permit operatorului o vizibilitate la 360 de grade.

hyundai HL960

Siguranţa primează, prin vizibilitate și detectare automată

Noul sistem de monitorizare video Advanced Around View Monitoring (AAVM) informează operatorul atunci când sunt detectate persoane sau obiecte periculoase, oferindu-i acestuia un control precis asupra echipamentului și a împrejurimilor. Acest sistem de siguranţă avansat afișează imaginile video pe un monitor de 8 inchi și este format din AVM (Around View Monitoring) și IMOD (Intelligent Moving Object Detection). Patru camere video filmează fiecare parte a echipamentului, ceea ce înseamnă că sistemul AVM oferă un câmp vizual de 360 grade. IMOD indică toate mișcările din jurul utilajului, mișcarea fiind indicată pe monitor prin afișarea unui dreptunghi care apare în jurul obiectului care se mișcă sau prin indicarea părţii pe care sau detectat mișcările, prin intermediul unor săgeţi.

Eficienţă îmbunătăţită – mai ecologic și mai curat

Excavatorul pe șenile HX260 L este acţionat de cea mai nouă versiune a motorului Cummins QSB6.7 de 142 de kW, care respectă standardele de emisii Stage IV în ceea ce privește reducerea nivelului de particule și al celui de noxe din gazele evacuate. Testele efectuate specialiștii Hyundai au arătat că, comparativ cu seria de utilaje 9A, gama HX reduce cu 90% nivelul de noxe, ceea ce permite totodată și o scădere cu până la 14% a consumului de combustibil, în funcţie de tipul de operaţiune efectuat.
Pentru activităţile de săpare repetitive, ce permit cicluri similare de lucru, se poate selecta modul de lucru economic. Astfel, excavatorul pe șenile a fost dotat cu sistemul ECO Gauge care afișează cuplul necesar pentru o săpare eficientă, randamentul și consumul de combustibil instantaneu și orar.

Timpi de lucru îmbunătăţiţi

Seria HX furnizează o mare productivitate în timpul lucrului, care se traduce printr-o operare mai rapidă pe șantier: comparativ cu seria anterioară 9A, excavatorul HX260 L poate încărca camioanele cu până la 6% mai rapid și nivelează solul cu 5% mai rapid.
Pentru operaţiuni de nivelare asistate și o manevrare mai eficientă a materialelor, se poate acţiona funcţia de urmărire a terenului, folosind mișcările balansierului deschis și închis, permiţând astfel realizarea de operaţiuni de lucru stabile, chiar și în cazul manevrării încărcăturilor mari.

Design exterior nou, pentru mai multă durabilitate și siguranţă

Datorită noilor motoare acum există mai multe fante laterale în capota utilajului, acestea asigurând un mai bun flux al aerului către motor. De asemenea, luminile de lucru din partea din spate a utilajului au fost repoziţionate, pentru a asigura o mai bună vizibilitate, și implicit un plus de siguranţă pentru operator. Un nou dispozitiv de protecţie a fost instalat, iar filtrele de aer sunt ușor accesibile pentru operaţiunile de mentenanţă.
Cabina este ca de obicei în centrul atenţiei specialiștilor grupului, aceasta suportând modificări importante, precum un nou monitor integrat în bord, de mari dimensiuni, sau un acces mai rapid și mai ușor din cabină în afara ei. Mai mult decât atât, interiorul excavatorului HX oferă acum cu 13% mai mult spaţiu pentru operator, comparativ cu seria anterioară. Sistemul de aer condiţionat a fost reproiectat pentru a asigura o mai bună circulare a aerului în cabină, scopul final fiind de a asigura furnizând un mediu de lucru confortabil pentru operator, indiferent de sezon.
O inovaţie importantă a seriei HX este noul monitor cu touchscreen de 8 inchi, ușor de accesat și de citit. Poate fi ajustat în funcţie de preferinţele operatorului și poate fi conectat cu ușurinţă la un telefon mobil.

Hi-mate (Remote Management System)

Noile utilaje de la Hyundai sunt dotate cu un sistem eficient de management prin satelit Hi-Mate, produs și dezvoltat de către producătorul sud coreean. Prin apăsare unui simplu buton, utilizatorii pot evalua nivelul de performanţă al utilajului, pot accesa informaţii privind diagnosticul de funcţionare și pot verifica, de asemenea, locaţia acestuia. Mai mult decât atât, este posibilă chiar și programarea unei arii geografice în mod virtual, care să împiedice echipamentul să părăsească o anumită zonă de lucru. De asemenea, Hi-Mate permite accesul rapid la serviciile de întreţinere sau chiar reparaţii, utilajul putând semnala în mod automat anumite defecţiuni, chiar înaintea operatorului.

Vezi revista

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro