HX260 L - un nou şi puternic excavator hidraulic pe şenile  Inapoi

Noua gamă HX de excavatoare, ce demonstrează marele pas înainte în materie de design şi perfecţionare tehnică şi tehnologică faţă de excavatoarele anterioare din seria 9A, reprezintă fructul spiritului de iniţiativă şi al profundului dinamism creativ al inginerilor de concepţie de la Hyundai Heavy Industries care s-au dovedit a fi din nou cei mai competenţi în acest domeniu.

 

Având la bază feedback-ul permanent al clienţilor săi, Hyundai a implementat pe aceste maşini numeroase îmbunătăţiri, având ca scop final crearea unor maşini fără cusur, superioare din punct de vedere tehnic şi funcţional, mai puternice şi mai robuste, mai eficiente energetic şi mai sigure, astfel încât să corespundă pe deplin cerinţelor actuale ale clienţilor din întreaga lume.

HX260 L - un nou şi puternic excavator hidraulic pe şenile de la Hyundai, sub deviza „Moving you further”

Noul şi puternicul excavator hidraulic pe şenile HX260 L, de 26 tone, este doar unul dintre modelele recentei serii HX de excavatoare grele, produsă de constructorul sud-coreean Hyundai şi lansată în premieră mondială la INTERMAT 2015, care prin eficienţa şi performanţele demonstrate se dovedesc a fi modele de referinţă în acest sector.

SIGURANŢA PE PRIMUL LOC – VIZIBILITATE ŞI DETECTARE

Noua cabină, reproiectată în totalitate, asigură operatorului o vizibilitate panoramică excelentă. O cameră video cu vedere spre spate şi 3 oglinzi retrovizoare, dotare standard, asigură o bună vizibilitate în spatele maşinii. Pentru ca operatorul să lucreze cu mai multă precizie şi pentru siguranţa absolută în timpul lucrului, opţional, se poate instala noul sistem electronic de detecţie video «Advanced Around View Monitoring», format din 4 camere video amplasate în fiecare colţ al turelei, ce asigură pe un ecran de 8 inch o imagine generală de ansamblu, pe 3600 de jur împrejurul excavatorului, începând din imediata apropiere a acestuia. Ceea ce este mai important la acest sistem este caracteristica «Intelligent Moving Object Detection», de detecţie şi avertizare asupra obiectelor sau a fiinţelor în mişcare din jurul maşinii.

EFICIENŢĂ TOTALĂ ÎMBUNĂTĂŢITĂ – VERDE ŞI CURAT

Pentru a corespunde ultimilor reglementări obligatorii de mediu, privind reducerea NOx şi a particulelor din gazele de evacuare, Hyundai a optat pentru o soluţie tehnică combinată de post-tratare a gazelor de evacuare, folosind tehnologiile de recirculare a gazelor de eşapament (EGR) şi reducere catalitică selectivă (SCR). Cu noul motor Cummins QSB6.7 ce echipează excavatorul HX260 L, emisiile de NOx sunt cu 90% mai scăzute decât la modelul similar din seria 9A, iar consumul de combustibil este mai scăzut cu până la 14%, funcţie de operaţiunile executate.

AMELIORAREA PRODUCTIVITĂŢII LUCRULUI

Seria HX, comparativ cu seria 9A, oferă o productivitate mai mare în exploatare, în special prin operarea mai rapidă. HX260 L poate încărca o autobasculantă cu până la 6% mai repede, iar timpul de efectuarea a unei lucrări de nivelare poate fi cu până la 5% mai scăzut. Pentru eficientizarea lucrărilor de nivelare, opţional, poate fi prevăzută o comandă de control a oscilaţiei braţului (interior/exterior), ce garantează o funcţionare stabilă a maşinii, chiar şi în cazul unor lucrări de ridicare a unor sarcini grele.

NOUL DESIGN EXTERIOR – ROBUSTEŢE ŞI SIGURANŢĂ

Tehnologia implementată pe motoarele instalate, pentru post-tratarea gazelor de evacuare, a impus o dimensionare mai generoasă a suprafeţelor de ventilare laterale, pentru un flux mai bun de aer către motor. Noul design grafic al configuraţiei orificiilor de ventilare are ca rezultat şi o recunoaştere mai bună a brandului Hyundai. Multe elemente de siguranţă activă şi pasivă în timpul lucrului au fost reproiectate. Luminile de lucru din spate a fost repoziţionate pentru asigura o iluminare mai bună, o nouă balustradă a fost instalată, pentru o securitate sporită a accesului pe turelă pentru operaţiunile de mentenanţă, etc.

O NOUĂ CABINĂ, UN NOU POST DE LUCRU – CONFORT ŞI ERGONOMIE

Reproiectarea cabinei a urmărit, printre altele, reducerea zgomotului interior, diminuarea vibraţiilor transmise operatorului şi mai mult spaţiu pentru acesta (o creştere cu 13%). Circulaţia aerului în interiorul cabinei a fost îmbunătăţită semnificativ, iar capacitatea sistemul de climatizare a crescut cu 15%. Pentru o ergonomie superioară, designul scaunul operatorului a fost îmbunătăţit, iar comenzile au fost reamplasate şi grupate, pentru o mai uşoară accesibilitate. Un nou display de ultimă generaţie, cu ecran tactil de 8 inch şi mai multe funcţii, a fost instalat în cabină. O caracteristică deosebită, implementată pe excavatoarele HX, este şi dispozitivul de control al displayului, cu interfaţă haptică, caracteristică tehnică deja comună pe multe autoturisme.

HI-MATE (REMOTE MANAGEMENT SYSTEM)

Pe excavatoarele din seria HX este disponibil standard sistemul unic de management de la distanţă HI-mate, dezvoltat de Hyundai Heavy Industries. Sistemul, conectat la internet, permite accesul operatorului şi personalului de specialitate la informaţii esenţiale de mentenanţă şi diagnosticare a maşinii, informaţii despre performanţele maşinii sau despre locaţia acesteia, etc.

Vezi revista

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro