Hyundai lansează artileria grea  Inapoi

Hyundai Heavy Industries Europa a profitat de evenimentul Hillhead din Marea Britanie ca să prezinte două premiere mondiale, și anume noile excavatoare HX430 și HX 480. Dar acesta a fost numai începutul, Hillhead 2016 reprezentând un prilej perfect pentru a face cunoscut Sistemul Avansat de Monitorizare(AAVM), acesta oferind cea mai bună protecţie atât pentru operatorul utilajului, cât și pentru personalul de șantier, această tehnologie permiţând o monitorizare de 360 de grade în jurul mașinii.


Standul X1 ocupat de Hyundai Industries Europa (HHIE) a găzduit nu mai puţin de 12 excavatoare noi, inclusive modele din gama HX, dar și încărcătoarele frontale HL, două dintre ele fiind chiar premiere mondiale.

În același stand au putut fi văzute excavatoarele din gama compactă R17Z-9A, R25Z-91AK, dar și R80CR-9A, dar acţiunea adevărată a avut loc în zona de demonstraţii, unde Hyundai a aruncat în arenă doi giganţi: excavatorul de 52 de tone HX520 L și încărcătorul frontal de 31 de tone, HL980. Aceste utilaje au putut fi văzute în premieră în acţiune la expoziţia Bauma 2016, din Munchen. Noile excavatoare Hyundai oferă, opţional, și sistemul de monitorizare AAVM, o tehnologie de ultimă oră în materie de siguranţă. Acest sistem exclusiv Hyundai oferă zece tipuri diferite de supraveghere, inclusiv una 3D, care se activează prin simpla atingere a ecranului. Nici monitorul de lucru din cabină, de tip touch-screen nu este unul obișnuit, fiind un ecran interactiv care oferă chiar și senzaţii tactile, folosindu-se de vibraţii, astfel încât operatorului să realizeze mai ușor sa facă selecţiile necesare.

La expoziţia Hillhead din Buxton, Derbyshire, Hyundai a lansat și noul excavator cu șenile HX430 L. Acesta este un uriaș cu o masă proprie de 44.120 kg, iar cupa are o capacitate de 1,90 mc. Echipat cu șenile de 600 de milimetri, excavatorul are o lăţime de 3.340 milimetri. Acest model a ajuns direct de pe linia de fabricaţie, de fapt punânduse problema la un moment dat dacă va putea fi adus la evenimentul din Marea Britanie. Din fericire, s-a reușit finalizarea la timp și astfel a fost prezentat pieţei de specialitate. La pachet, au fost prezentate și cupla rapidă Strickland S-lock, dar și ciocanul hidraulic Daemo B360.

Și acum detaliile…

Cupla rapidă este fabricată din oţel rezistent la abraziune cu duritate 400 HB, ceea ce o face extrem de fiabilă. Potrivit inginerilor de la Strickland, S-lock este un sistem de cuplare simplu și rezistent, având cele mai puţine piese în mișcare dintre toate mecanismele de acest tip de pe piaţă. Al doilea sistem de prindere al său este independent, iar ambele bolţuri, atât cel din faţă cât și cel din spate, sunt acţionate datorită forţelor de inerţie. Acest sistem este compatibil cu majoritatea accesoriilor de lucru. Ciocanul hidraulic Daemo B360, care face parte din seria Daemo Alicon, si a fost proiectat pentru excavatoarele din gama 32-44 și poate fi considerat o adevărată operă de artă, deoarece acesta este mai ușor decât alte echipamente similare, dar mai puternic.

Calcule de eficienţă

HX430 L este pus in mișcare de un motor turbo Cummins QSL9, în patru timpi, de 316 CP (236kW), și care respectă cu cele mai noi reguli în privinţa emisiilor poluante. Rezervorul de Ad- Blue este simplu de accesat de către operator, fiind instalat în lada de scule. În caz de supraplin, operatorul este avertizat de acest lucru de un led roșu. Montarea sistemului de alimentare pe lateralul rezervorului de motorina face ca întreţinerea și schimbarea filtrului să fie una extrem de ușoară.

Timpii morţi înseamnă bani pierduţi, nu? Noul excavator este dotat și cu un indicator ECO , astfel încât operatorul este informat în permanenţă despre eficienţa activităţii sale. Ecranul senzitiv oferă informaţii în timp real despre valoarea cuplului motor și consumul de carburant. Drept urmare, toate utilajele din gama HX asigură un consum de motorină mai redus cu opt procente, în comparaţie cu utilajele Hyundai din seria 9A. În plus, acestea sunt dotate cu un sistem start-stop asemănător celui instalat la autoturisme. Astfel, în cazul in care operatorul nu acţionează nici o comandă, motorul se oprește automat după o anumită perioadă de timp.

Sistemul IPC (Intelligent Power Control) asigură o reducere suplimentară a consumului, în funcţie de condiţiile de lucru. Debitul de combustibil este precis controlat, în corelaţie cu modul de lucru selectat de către operator, astfel reducânduse substanţial consumul de carburant.

Noua generaţie de utilaje permite setarea a zece tipuri diferite de ciocane pneumatice și zece moduri de spargere, astfel atât presiunea necesară cât și debitul de lucru putând fi memorate de către calculatorul excavatorului.

O altă opţiune interesantă este sistemul electronic Fine Swing Control, care permite o rotire mai lină a braţului și, automat, un șoc mai mic indus în corpul utilajului în momentul opririi. Swing Lock și Straight Travel Pedal sunt alte două sisteme electronice dezvoltate de Hyundai pentru reducerea consumului mediu și creșterea fiabilităţii în exploatare a mașinii. Primul atenuează efectele balansului în momentul opririi din rotire iar al doilea are rolul de pilot automat. Odată activată comanda pentru Straight Travel Pedal, operatorul nu trebuie să ţină apăsate cele două pedale deodată când se deplasează în linie dreaptă pe distanţe mai mari, ci doar una. E un utilaj, dar cine zice că nu trebuie să ofere și maxim de confort?!

Noua gamă HX de la Hyundai oferă utilizatorului o productivitate mai bună decât varianta anterioară prin reducerea timpului destinat încărcării camioanelor: în comparaţie cu gama 9A, un excavator HX poate încărca mai repede cu 8-19%.

Noile serii de excavatoare au fost reproiectate inclusiv la nivelul cabinelor. Acestea sunt mai mari cu 13% faţă de gama precedentă, iar acest lucru a permis montarea unui parbriz mai generos, care oferă o vizibilitate mult mai bună. Inginerii de la Hyundai au fost atenţi la cele mai mici detalii, dovada fiind faptul ca au redesenat până și mânerul interior al ușii de acces. Sistemul de aer condiţionat a fost schimbat, așa că operatorul va transpira mai puţin sau chiar deloc deoarece gurile de ventilaţie asigură acum o mai bună circulaţie a aerului. În plus, noul sistem de suspensii reduc drastic vibraţiile și zgomotul în cabină.

Fiabilitate dubla pentru HX430 L

Noile utilaje au fost serios îmbunătăţite. De exemplu, toate dimensiunile excavatorului HX430 L sunt mai mari, dar, cu toate acestea, utilajul este la fel de greu comparativ cu seria precedentă. Cum este posibil? Simplu, spune constructorul: prin optimizarea structurii și prin utilizarea unei tehnologii noi de sudură, care a permis înlăturarea plăcii grele din spatele utilajului. Drept urmare, în urma testelor efectuate, inginerii au ajuns la concluzia că HX630 L este de 1,8 ori mai fiabil decât un utilaj asemănător din seria 9.

 

hyundai artileria grea

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro