UTILAJE PENTRU ZAPADA  Inapoi

77 de secunde. Acesta este cel mai bun timp scos anul trecut la Cupa Mondiala de Schi de catre Marcel Hirscher, in Adelboden, Elvetia. 77 de secunde pentru 1.290 de metri de partie, distanta care trebuie parcursa de doua ori, fara greseala. Slalomul urias de la Adelboden este renumit ca fiind unul dintre cele mai dificile din lume. Partia abrupta, cu o inclinatie care poate ajunge chiar si la 60%, este foarte solicitanta si cere calitati sportive deosebite.

 

UC 46 Aebi Schmidt

In timp ce atletilor le ia cateva secunde ca sa o parcurga, munca pentru pregatirea partiei dureaza luni de zile si este efectuata de o echipa numeroasa. In special in ultimele zile inainte de inceperea competitiei, fiecare om si utilaj conteaza, pentru ca nu exista loc de greseli sau intarzieri.

Urmarind motto-ul „Utilaje de ultima generaIie pentru atleti de talie mondiala”, Aebi a venit in ajutorul comitetului care organizeaza concursul cu mai multe utilaje speciale, Aebi TT280 cu senile si troliu, precum si Aebi VT450 Vario Transporter. Si nu este deloc o sarcina usoara pentru ca nicio partie nu seamana cu alta, iar standardele sunt foarte ridicate la o cupa mondiala, sustine Hans Pieren, directorul competitiei din ElveIia. „Partia trebuie sa fie extrem de dura si de compacta. In plus, trebuie sa ramana asa de la primul, pana la ultimul concurent. Altfel, nu ar fi corect concursul. Conditiile in care se desfasoara competitia au un rol urias, pentru ca ele pot influenta rezultatele sportivilor”, mai spune el.

Drept urmare, pregatirea partiei este o stiinta in sine, care include chiar si sisteme de irigare. Un sistem de injectie a apei face ca partia sa nu aiba crapaturi si denivelari, pasul urmator in aceasta operatiune fiind inghetarea ei. Cu toate acestea, de multe ori se intampla ca inainte de startul competitiei sa ninga, iar atunci este nevoie de o interventie rapida. Acest lucru s-a intamplat la Adelboden si anul trecut. Pana in ultimele secunde, 50 de voluntari ajutati de Aebi TT280 au muncit din greu pentru indepartarea zapezii, astfel incat Cupa Mondiala sa poata avea loc. Echipat cu senile si un troliu aerian, TT280 a putut fi pus la treaba chiar si pe portiunile cele mai abrupte. Troliul are o forta de patru tone si este dotat cu un cablu de 500 de metri lungime, asa ca utilajul poate fi ancorat de un copac sau de un stalp de teleschi. Bratul sau se poate roti la 360 de grade, asa ca operatorul poate manevra utilajul fara sa isi faca prea multe griji in privinta stabilitatii. In plus, datorita senilelor de cauciuc si a directiei pe toate rotile, TT280 poate intoarce usor si nu afecteaza starea partiei, aspect deloc de neglijat cand mai sunt doar cateva ore pana la startul unei competitii de asemenea nivel. In plus, Aebi Terratrac, cu un motor de 107 cai putere, echipat si cu o lama de zapada Schmidt VP, care are o laIime de 2,4 metri, este oricand solutia de preferat in locul curatarii manuale, fiind mai rapid si mai eficient. Drept urmare, echipa care curata manual partia poate fi folosita in locuri in care oricum n-ar putea fi folosit vreun utilaj.

La Adelboden, Aebi VT450 Vario si Aebi TT280 au fost folosite si la alte operatiuni dificile, in special la transportul si instalarea cablurilor, a semnelor si plaselor de siguranta. VT450 Vario a intrat de curand in familia de transportoare multifunctionale, fiind echipat cu un motor turbo-diesel Euro 6, puternic, prietenos cu mediul si cu un consum redus de carburant. Propulsorul este echipat cu un filtru de particule si sistem SCR, care monitorizeaza si controleaza electronic nivelul emisiilor. Modelul dispune si de un concept modern de control al deplasarii, care se realizeaza cu ajutorul unui joystick multifunctional. In plus, display-ul color de inalta rezoluIie permite o afisare clara a tuturor informatiilor necesare operatorului. Un buton aditional pentru controlul ecranului este disponibil optional, in dreapta scaunului soferului.

In Romania, dealer autorizat Aebi Schmidt este compania CTE Solution - Utilaje Specializate.

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro