Mecalac 714 MWe - Nouta vedeta CTE Group  Inapoi

Utilajele producătorului francez Mecalac sunt recunoscute pentru calităţile lor deosebite, designul lor unic și performanţele tehnice fiind greu de egalat la clasa lor. 
Deși prezente de mai puţin de trei ani în România, datorită companiei CTE Solution, acestea pot fi văzute la lucru pe șantiere din orașe, dar și ca utilaj central de transport pentru un depozit de lemn pentru mobilă sau în cadrul unei staţii de reciclare.

 

Mecalac 714MWe


CTE Open Day a reprezentat un bun prilej, ţinând cont de numărul mare de participanţi, reprezentanţi ai firmelor de construcţii, din domeniul forestier sau al activităţilor specifice municipale pentru a lansa un utilaj de excepţie, noul excavator multifunctional pe pneuri Mecalac 714MWe. Văzut în premieră la BAUMA, acesta a fost deja comandat de către firmele de construcţii din România, încă înainte de lansarea sa pe plan local.
 
 
Producătorul francez Mecalac proiectează și construiește utilaje multifuncţionale concepute pentru aplicaţii multiple din mediul urban: lucrări de apă, canalizare, gaze, amenajare spaţii verzi, întreţinere și reparaţii drumuri, demolări șamd.
 
Un parteneriat de durată

Prezentarea în amănunt a excavatorului multifuncţional Mecalac pentru clienţi și jurnaliști a fost realizată de către Ciprian Cotoară, Area Sales Manager, fiind completată de o demonstraţie profesionistă a utilajului. Pentru a oferi o imagine cât mai exactă a fiabilităţii și capacităţii de lucru a acestui nou utilaj și deoarece pentru grupul francez România reprezintă o piaţă importantă, demonstraţiile de lucru cu modelul Mecalac 714MWe au fost realizate de către un operator francez, trimis special pentru această ocazie.

 
„Pentru prima dată în România este disponibil un astfel de utilaj, un încărcător multifuncţional pe pneuri de 14 tone, dar care oferă mult mai multe posibilităţi de lucru, un echipament aparte pentru piaţa din România. Braţul special Mecalac îi permite acestui utilaj să poată fi folosit atât ca excavator, cât și ca încărcător frontal și stivuitor, practic poate fi utilizat cam pentru orice fel de aplicaţie.” – Ciprian Cotoara.

La acest eveniment important a fost prezent si Ralf Schaefer, export manager al companiei Mecalac: „Suntem foarte bucuroși că am găsit în CTE Solutions un partener atât de puternic și dedicat. Lucrăm împreună deja de aproximativ trei ani, timp în care am obţinut rezultate remarcabile pe piaţa de aici din România. În continuare întrevedem un viitor strălucit aici”, a declarat acesta.

Definit prin versatilitate
Fie că ridică, sapă, încarcă, descarcă în camion sau organizează un depozit, Mecalac 714MWe are mișcări sigure și precise, chiar dacă este extrem de flexibil din punctul de vedere al aplicaţiilor. Este cu adevărat un utilaj profitabil, deoarece lucrează la fel de rapid, fără a fi necesară o limitare, în spaţii înguste, sub pământ sau pe șantiere complexe, unde mișcările de lucru nu sunt repetitive. Un alt punct forte este versatilitatea. Mai exact, poate lucra cu numeroase atașamente hidraulice și mecanice, putând fi echipat cu freze de asfalt, picoane, foreze, graifere de bușteni, perii, cupe de săpare sau furci.
Caracteristica comună a excavatoarelor multifuncţionale Mecalac este braţul unic cu o lungime de 4 m, ce cântărește 135 de kg și are o capacitate de ridicare de 5.000 kg, acesta având patru supape de siguranţă. Unicitatea sa este dată de faptul că Mecalac este singurul producător de pe piaţă care fabrică un braţ de acest gen, format din patru segmente, cu 5 axe de rotire, ce îi permit să facă lucruri pe care nici un alt utilaj similar nu le poate face.
Datorită cinematicii braţului, performanţele de ridicare sunt uimitoare, astfel că orice excavator Mecalac poate ridica până la 40% sau chiar mai mult din greutatea sa, fără să fie nevoie să lucreze calat, să se sprijine pe lame sau pe stabilizatoare. „Deși pare complicat privit din exterior, este foarte ușor de operat, comenzile sunt intuitive și permite lucrul până la marginea roţilor, ceea ce un utilaj clasic nu poate face. Poate face săpări laterale paralel cu utilajul, chiar peste obstacolele longitudinale, cum ar fi parapeţii de pe marginea drumului. Un alt lucru nemaiîntâlnit la alte echipamente este capacitatea de a descărca paleţi sub nivelul zero, de sprijin pe sol, ceea ce nici un alt utilaj nu poate face acest lucru, nici măcar stivuitoarele!”, ne-a explicat Ciprian Cotoară.
Datorită cuplului hidraulic rapid Active Lock, operatorul poate schimba atașamentele în doar câteva secunde. De altfel, toate utilajele Mecalac au în dotare cupla rapidă cu fixare mecanică și blocaj hidraulic, care le conferă caracterul de multifuncţionalitate, care le permite să fie cât mai productive. „Sunt disponibile mai multe variante: pe pneuri cu șasiu rigid, cu șasiu articulat, varianta pe șenile și gama MCR utilaje de 6, 8 și 10 tone. Primul model a fost deja vândut, există și alte comenzi, deci avem toată deschiderea pieţei”.

 Mecalac 714MWe spec

"Fie că excavează sau folosește furcile precum un stivuitor, excavatorul multifuncţional Mecalac 714MWe este echipament compact, multifuncţional și versatil, o soluţie specializată, nu un compromis. În câţiva ani de zile, Mecalac va avea o cotă bună în România, pentru că avem o piaţă care solicită în special utilaje «bune la toate». Gândim pe termen lung, un motiv important pentru care suntem și dealeri ai acestui brand atât de mult apreciat la nivel internaţional."
Andrei Dumitra,
General Manager CTE Solution Utilaje Specializate.

 

Descarca articol

 

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro