Hyundai HX380 L  Inapoi

Utilajele pentru săpat și încărcat trebuie să îndeplinească câteva cerinţe de bază, din punctul de vedere al utilizatorului: cicluri de lucru scurte, rezistenţă la utilizare îndelungată în condiţii extreme, un post de lucru care să asigure eficienţa maximă pentru operator. Dar în afara unui randament foarte bun, costurile de operare trebuie să fie de asemenea cât mai reduse, iar în acest caz consumul orar de combustibil joacă un rol major.

 

Hyundai HX380 L

Iată câteva criterii care au fost urmărite de către producătorul internaţional Hyundai, atunci când a lansat noua serie HX de excavatoare pe șenile.

Excavatoarele de 40 t sunt considerate de către profesioniști ca fiind ideale pentru exploatările de suprafaţă, în general cariere de piatră de mari dimensiuni. Hyundai oferă acum, pentru acest segment de piaţă, modelul HX 380 L, care completează gama compusă deja din 12 modele. Acesta este un excavator pe șenile cu o greutate operaţională de 38.920 de kilograme, ideal pentru carierele de piatră, șantierele mari sau pentru mutări masive de pământ. În ciuda dimensiunilor sale, HX 380 L este considerat ca fiind foarte curat din punctul de vedere al poluării, fiind echipat cu un motor care corespunde standardelor Stage IV.

Şi dacă tot vorbim despre propulsor, e bine de știut că acesta este un Cummins QSL9 de 344 de cai putere. Acest motor vine şi cu o tehnologie nouă de injecţie, XPI (Xtra-HighPressureInjection), care asigură un flux constant de carburant, indiferent de turaţie. Această tehnologie face ca motorul să răspundă mai uşor la solicitări, iar combustia să fie mai eficientă. Drept urmare, propulsorul HX 380 L oferă cel mai scăzut cost de operare din clasa sa, precum şiputere de neegalat. În plus, este extrem de silenţios, chiar la lucrul sub sarcină maximă.
 
Operare simplă, eficienţă superioară

De altfel, toate excavatoarele din gama HX sunt gândite pentru un consum redus de carburant. Pentru a controla cât mai eficient acest lucru, a fost introdus indicatorul Eco pe ecranul touch al excavatorului. În acest fel, operatorul poate vedea în orice moment, cu ajutorul unei scale colorate, cuplul livrat de motor darşi gradul de eficienţă al utilajului. De pe acelaşi ecran, pot fi aflate informaţii legate de consumul de carburant instantaneu sau cel de la pornirea excavatorului. În comparaţie cu excavatoarele din gama 9A, HX 380 L vine cu un consum de carburant mai mic cu 19%, procent deloc de neglijat, mai ales la utilajele din clada grea. Pentru o operare cât mai uşoară, rezervorul de DEF/AdBlue a fost amplasat la îndemână, aşa că realimentarea este facilă chiar şi pentru cei mai puţinipricepuţi. În plus, un led roşu îi arată operatorului dacă a depășit nivelul de AdBlue.

Hyundai HX 380 L are trei moduri de operare pre-setate care pot fi selectate la o simplă atingere: P (Power), S (Standard) şi E (Economy. În plus, datorită noului sistem Power Variable Control, operatorul îşi poate stabili propriul mod de lucru. Inginerii Hyundai au regândit şi sistemul hidraulic. Datorită valvelor noi şi pistoanelor de mare precizie, comenzile utilajului sunt extrem de exacteşi mișcările liniare. În plus, noua pompă hidraulică permite reducerea debitului de lichid de lucru prin circuite atunci când utilajul nu lucrează efectiv, ceea ce duce la o reducere şi mai mare de carburant. Ventilatorul care asigură răcirea motorului este şi el monitorizat şicontrolat atent, iar turaţia sa este stabilită în funcţie de temperatura motorului şi a uleiului hidraulic, ceea ce, de asemenea, a dus la scăderea consumului de carburant.

Dar în timp ce cantitatea de motorină folosită a scăzut, confortul operatorului a crescut. HX 380 L are o cabină cu 13% mai mare, aspect apreciat de operatori din toate colţurile lumii. Scaunul şi cotierele sunt reglabile şiaşezate pe suspensii, iar noul sistem automat de aer condiţionat asigură un mediu de lucru plăcut pe tot parcursul zilei, indiferent de anotimp. Noul sistem au- Lansare mondial ă dio include un US B player, radio AM/FM, player MP3, dar, poate cel mai important, un sistem Bluetooth care îi permite operatorului să vorbească la telefon în timp ce manevrează utilajul.Şi suspensia cabinei a fost modernizată, aşa că zgomotul în interiorul ei a fost redus semnificativ. Ecranul touch din cabină este mai mare cu 30% în comparaţie cu cele care echipau modelele anterioare. Ecranul de 8 inch îi permite celui care manevrează excavatorul să afle care este starea utilajului, când urmează viitoarea revizie, oferind de asemenea şiinformaţii legate de modurile de lucru despre care am vorbit mai devreme. Pe acelaşi ecran sunt proiectate şi imaginile furnizate de camera montată în spatele excavatorului, aşa că operatorul vedepermanent ce se întâmplă în jurul utilajului.

Acest utilaj are o componentă informatică extrem de importantă. Astfel, toate informaţiile legate de utilaj pot fi accesate acum din orice colţ al lumii, de la orice computer sau chiar de pe un telefon inteligent. Sistemul de monitorizare Hyundai Hi-Mate îi permite proprietarului utilajului să îl urmărească 24 de ore din 24 şi chiar să îi stabilească un perimetru de lucru. În acest fel, este crescută eficienţa utilajului prin reducerea timpilor morţişi, de ce nu, prin descurajarea furtului de carburant.

Fiabilitatea lui HX 380 L a fost un alt aspect important luat în calcul de inginerii Hyundai. Ei au reuşit să atingă noi limite prin creşterearezistenţei cupei, a structurii inferioare şi superioare. În comparaţie cu utilajele din seria precedentă, 9 A, braţul lui HX 380 L şi cupa sunt de 1,5 ori mai rezistente. Datorită unei tehnici noi de sudură, greutatea structurii a rămas la fel, chiar dacă dimensiunile utilajului au crescut. Astfel, cu ajutorul noilor tehnologii, rezistenţa structurii a crescut de 1,8 ori.

În materie de siguranţă, Hyundai vine cu sisteme noi, unice pe piaţă. HX 380 L este echipat opţional cu AAVM (AdvancedAroundView Monitoring), un sistem care asigură o supraveghere de 360 de grade în jurul excavatorului. Mai exact, inginerii Hyundai au combinat sistemul AVM (AroundView Monitoring) cu IMO D (IntelligentMovingObjectDetection), reuşind astfel să obţină un sistem care nu doar că monitorizează împrejurimile excavatorului, ci îl şi alertează pe operator dacă cineva se apropie de utilaj. În plus, cupa şibraţul lui HX 380 L pot fi echipate cu senzori care să îl alerteze pe operator în caz de supraîncărcare.

Descarca articol

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro