Leiths a achizitionat a doua statie de sortare cu spalare Aggresand 165 de la Blue Scotland  Inapoi

Leiths Group, o organizatie multidisciplinară si detinătorul uneia dintre cele mai mari afaceri private în cariere și inginerie civilă din Scoția, a beneficiat recent de livrarea celei de-a 14-a statii de sortare, in ultimii 3 ani, de la Blue Scotland. Ca partener cu activitate neintrerupta, Leiths devine astfel cel mai mare client al Blue Scotland din această perioadă.

Leiths a achizitionat a doua statie


Leiths este o afacere de familie cu traditie, cu sediul central în Aberdeen. Compania este angajată, în principal, în operațiuni de carieră, care este susținută de o divizie extensiva de construcții si platforme, fabrici de prefabricate și alte 5 companii subsidiare și anume Joss (Aberdeen) Ltd, Ross & Sons Ltd, Lawrie demolari, Markon și M & M Road Surfacing Ltd. Leiths operează în prezent zece cariere cu rocă dură și patru balastiere de nisip și pietriș, situate în întreaga Scoție, oferind o gamă largă de produse unei baze de clienți în continuă extindere. Pe langa produsele traditionale, cum ar fi nisip, pietriș, agregate, betoane și asfalturi, Leiths produce, de asemenea, materiale mai specializate cum ar fi balast feroviar, filler de calcar, var agricol, var pentru fermele de animale, agregate pentru stratul de uzura al asfaltului, precum și agregate decorative. Compania opereaza o flotă substanțială de statii și vehicule, incluzaănd basculante, mixere tradiționale, mixere volumetrice, camioane basculante cu cârlig, camioane pentru materiale vrac, cisterne de pulbere și platforme joase, precum și echipamente pentru prelucrarea materialelor, excavații și manipularea materialelor.
 
În 2014, compania a cumpărat mai întâi o statie de sortare uscata Powescreen Chieftain și un scalper Warrior, precum și trei concasoare mobile cu con Powerscreen Maxtrak, pentru a lucra la diferitele cariere ale companiei, situate în întreaga Scoția. De atunci, compania a investit în continuare într-o statie de sortare cu spalare modulara Terex Aggresand 165, pentru Midlairgs Quarry Inverness, precum și alte trei echipamente Powerscreen și un ciur rotativ MDS 515.
 
Cea mai recentă achizitie, care se alatura flotei lor de echipamente, demonstrând în mod clar strategia lor de a investi în cele mai bune echipamente, este o a doua statie modulara de sortare cu spalare Terex Washing Sistems Aggresand 165. Această statie de sortare cu spalare complet modulara este capabilă să producă o gamă de sorturi de agregate diferite și nisip, ceea ce înseamnă că poate se se adapteze cererii clientului. Este, de asemenea, capabile să producă peste 200 de tone pe oră de nisip fin de cariera și de alte materiale pentru umplutura.
Inițial, materialul este încărcat într-un buncăr 9 m3. Acesta alimentează un transportor înclinat, care transportă materialul in prima etapă a procesului,  catre un ciur fix cu trei niveluri si spalare, 16 x 5 (4.8 m x 1.5 m). Prevăzut cu bare de pulverizare controlate individual pe fiecare nivel, ciurul cu arbore excentric si sistem cu doi rulmenti, este echipat cu site modulare din poliuretan pe toate cele trei niveluri, care sorteaza si spală în mod eficient materialul, pprocesand astfel agregate de înaltă calitate. Fracția fină rămasă este pompat într-un sistem de separare cu hidrociclon, care reține materialul cu dimensiunea de peste 75 µm/microni si produce două tipuri de nisip. Materialul rezidual se depoziteaza intr-un bazin pentru a fi filtrat, rezultand apa curată, care este recirculată în sistem, îmbunătățind astfel reciclarea apei și reducănd deșeurilor dîn proces.
 
Comentand pe marginea noului sistem de sortare cu spălare Terex  Washing, managing directorul Grant Milne a spus: „Noua stație de sortare cu spălare a fost recent pusă in functiune și va transforma în totalitate capacitatea de productie a carierei Netherpark Quarry din Aberdeenshire. Noi știm ca cererea pentru produsele de cariera va crește, iar echipamentul ne va ajuta sa indeplinim această cererea in crestere“.

Al Rees, managerul de vanzari al Blue Scotland a declarat:„Leiths a fost un client foarte loial de-a lungul anilor și apreciem foarte mult sprijinul lor. Sunt foarte informati despre industria in care activeaza și știu exact ce fel de echipamente sunt cele mai potrivite pentru sarcinile pe care le au de indeplinit. Prin urmare, este un legamant al calitătii produselor Powerscreen si Terex Washing Systems, motiv pentru care Leiths isi alege echipamentele de la acesti producatori’’.

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro