Pentru prima data in Europa un exacavator Hyundai de 120 de tone  Inapoi

Pentru prima dată în Europa, un excavator Hyundai de 120 de tone este utilizat în cadrul unui proiect major de demolare

Firma «Démolition et Terrassement XL Sàrl», cu sediul în orașelul luxemburghez Niederkorn, utilizează din luna martie a acestui an, pe un uriaș șantier de demolare situat în centrul financiar al orașului Luxemburg, cel mai mare excavator de la Hyundai, modelul R1200-9, cu o masă operațională de 120 de tone. Este primul utilaj de asemenea proporții vândut de Hyundai în Europa.

TEXT: Valentin Cosmin TUF

O dată încheiate lucrările pe acest gigantic șantier, situat la intersecția dintre Bulevardul Royal și strada Notre Dame, aici vor fi ridicate noile birouri ale Băncii Chinei. Excavatorul uriaș este folosit pentru spargerea fundațiilor din beton armat, cu ajutorul unui ciocan hidraulic de 7 tone. Prima misiune pe care trebuie să o îndeplinească utilajul este finalizarea unei parcări subterane de 35 de metri adâncime, cu 6 etaje.

HMB încheie o afacere de excepție

Cu sediul în orășelul belgian PaalBeringen, societatea HMB, distribuitor de echipamente pentru construcții pe piața din Belgia și Luxemburg, se mândrește cu faptul că prin încheierea tranzacției cu compania «Démolition et Terrassement XL Sàrl» a introdus în premieră pe piața din Europa excavatorul hidraulic pe șenile Hyundai model R1200-9. Paul Verbiest și Tom Haesevoets, cei care dețin compania HMB, au explicat în câteva cuvinte modul în care s-a desfășurat tranzacția: „Domnul Carlos Alberto Rodrigues de Sousa, proprietarul firmei Démolition et Terrassement XL Sàrl, a venit să ne vadă la expoziția Bauma, ce a avut loc în Munchen, Germania, anul trecut, și acolo am reușit să încheiem tranzacția. Domnul Sousa, cunoaște foarte bine gama Hyundai și are deja 12 utilaje din acest brand în flota sa. 
Ceea ce l-a convins cu adevărat a fost combinația dintre calitatea și eficiența pe care o oferă mașinile Hyundai, dar și prețul bun , calitatea excelentă a serviciilor oferite de noi și relațiile foarte bune de afaceri pe care le întreținem cu societatea sa. Suntem foarte mândri să contribuim la acest proiect important.”
Pentru acest proiect special, și-a dorit o mașină cu dimensiuni impresionante, care să termine sarcinile de lucru mai repede.

Potrivit pentru acest tip de activitate

Un motor diesel cu supraalimentare, de 567 kW și cu o capacitate cilindrică de 23 l, este instalat pe acest excavator ce a fost special proiectat pentru execuția de lucrări grele de terasare, lucrări de excavare și de demolare cu rază lungă de acțiune. Echiparea standard include șenile cu saboți cu renuri duble, cu lățimea de 710, 800 și 900 mm. Pentru această lucrare de demolare particulară, clientul a solicitat echiparea excavatorului cu șenile cu saboți înguști, care vor fi folosite de asemenea, și la următoarea lucrare, într-o carieră de lângă Luxemburg. Modelul R1200-9 a plasat grupul sud-corean de echipamente pentru construcții în topul producătorilor de utilaje de capacitate mare.

CAPO (Computer Aided Power Optimization)

Sistemul de ultimă generație CAPO, controlat de calculatorul de bord, asigură performanțe optime de funcționare motorului și celor două pompe hidraulice. Diferitele setări de putere servesc unor sarcini specifice de lucru și, în plus, sistemul oferă o decelerare automată și o creștere a puterii. Pe displayul LCD de 7 inch se poate monitoriza turația motorului, temperatura lichidului de răcire și a uleiului hidraulic, ca și codurile de diagnosticare a erorilor, grație unui sistem de auto-diagnosticare. Prin simpla apăsare a unui buton, operatorul poate acorda prioritate brațului sau rotirii turelei și poate selecționa setările de putere.
Optând pentru modul de lucru «Putere», se asigură motorului turație și putere ridicată, pentru o productivitate maximă. În modul «Standard» motorul funcționează la un regim de turație redus, pentru o performanță optimă și o economie de combustibil îmbunătățită. Modul «Economic» adaptează debitul de ulei hidraulic și puterea motorului la condițiile specifice de încărcare, pentru optimizarea consumului și pentru un control mai facil.
Ca și în cazul tuturor celorlalte excavatoare hidraulice Hyundai , operatorul are opțiunea de a selecta modul de putere adecvat pentru tipul de lucrare, materiale sau atașament utilizat. Cele trei moduri de putere asigură motorului performanțe optime, o turație ridicată și economie de combustibil maximă.

Modul de lucru particularizat

Pentru diversele operații efectuate cu excavatorul, sunt necesare de multe ori reglaje mai precise, motiv pentru care unii operatori preferă setările individuale ale utilajului. Modul «User» permite operatorului să configureze regimul de funcționare a motorului, debitul la ieșirea din pompele hidraulice, turație de ralanti și alți parametri de funcționare a utilajului, cum ar fi presiunea și debitul hidraulic pentru echipamentele de lucru atașate, în funcție de preferințele personale.

Prioritatea automată la selectarea brațului și a rotației turelei

Această funcție inteligentă, adaptează debitul hidraulic din instalație într-un echilibru ideal în funcție de modul de funcționare a brațului și de rotația turelei solicitate de aplicația la care lucrează excavatorul. Sistemul CAPO, monitorizează funcțiile hidraulice și adaptează în permanență debitul hidraulic pentru a oferi performanțe și productivitate maxime. Acest excavator de mare capacitate de 120 de tone, este livrat cu un braț standard de 7.550 de milimetri și un braț balansier de 3.400 de mm. 

Vezi articolul original.

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro