Hyundai a adăugat recent gamei sale de încărcătoare pe roţi, modelul HL965.  Inapoi

Hyundai CE a extins gama de încărcătoare pe roţi cu modelul HL965.

Hyundai a adăugat recent gamei sale de încărcătoare pe roţi, modelul HL965. Noul utilaj a fost construit, conform declaraţiilor producătorului, cu o maximă precizie și dotat cu componente și sisteme durabile și de cea mai bună calitate, fiind proiectat să fie robust și fiabil pentru mai mult timp, și să genereze, astfel, costuri operaţionale mai mici și o productivitate îmbunătăţită.

Noul încărcător HL965 are o greutate operaţională de 20.100 kg, fiind pus în mișcare de un motor diesel Cummins QSL9l Stage IV controlat electronic, cu o putere de 271 de CP (200 kW) ce poate fi atinsă la o turaţie de 2,100 rpm.


Capacitate de încărcare îmbunătăţită

Modelul HL965 oferă o capacitate de încărcare superioară variantei constructive anterioare. Capacitatea maximă de încărcare pe axă este de 44.000 de kg pe faţă și 35.000 de kg în partea din spate, în dotarea cu anvelope L3 standard 23.5 R25. Noua cabină oferă mai mult confort pentru operator. Silenţioasă, sigură, confortabilă și cu 10% mai spaţioasă decât cele ale modelelor din Seria 9a, cabina ROPS/ FOPS cu scaun complet ajustabil oferă un mediu de lucru ergonomic, în final traducându-se printr-un confort sporit pentru operator. Noua cabină este izolată fonic complet, cu ajutorul unei tehnologii state-of-art de reducere a zgomotului, care asigură liniște totaa extins gama de încărcătoare pe roţi cu modelul HL965 lă atunci când se lucrează în medii cu nivel fonic ridicat, precum carierele sau depourile de deșeuri. În plus, noul sistem de aer condiţionat crește calitatea sistemului de încălzire și răcire, prin optimizarea fluxului de aer din cabină. Maneta de control electro-hidraulică integrată le permite operatorilor să folosească diverse atașamente cu ușurinţă, ceea ce mărește productivitatea și reduce oboseala. Încărcătorul HL965 beneficiază și de o vizibilitate îmbunătăţită ce a fost obţinută prin revizuirea poziţiei oglinzii. Mai există, de asemenea, și opţiunea de utilizare a luminilor de tip LED frontale și spate dar și la nivelul luminilor de lucru.

Infotaiment - creat pentru operator

Modelul HL965 a fost optimizat pentru a le permite operatorilor accesul la informaţii precise legate de echipament, în mod rapid. Această funcţie este extrem de importantă, mai ales atunci când se lucrează în medii dure, scopul acesteia fiind de a crește productivitatea. Monitorul inteligent de 7 inchi de funcţionează ca un display de smartphone și este mult mai mare decât modelele anterioare, dar și foarte ușor de citit. Sistemul audio, care include un radio, are o funcţie integrată de Bluetooth hands free și un microfon incorporat ce îi permite utilizatorului să iniţieze sau să preia apeluri telefonice atunci când se află în cabină. Totodată, sistemul Infotainment îi permite utilizatorului să se bucure de sistemul Miracast care funcţionează prin WiFi-ul smartphone-ului operatorului și îi dă posibilitatea să folosească funcţiile smartphone-ului pe monitor, inclusiv să navigheze pe internet, pentru web surfing sau să asculte muzică.

Funcţii de control electro-hidraulice (EH)

Noul încărcător pe roţi HL965 oferă în dotarea standard un sistem de comandă și control pentru braţ, cupă și a treia linie hidraulică, cu ajutorul unui joystick. Sistemul de siguranţă cu ajutorul amprentei digitale este disponibil opţional. Monitorul touchscreen și funcţiile de control electro-hidraulice permit noilor funcţii precum Soft End Stop, Bucket priority și Boom bucket detent mode, să fie controlate prin simpla atingerea a ecranului. Modul Soft End Stop furnizează – atunci când un atașament ajunge la final de cursă – o mișcare fără șocuri, prin reducerea vitezei atașamentului. Această funcţie poate fi dezactivată, tot prin atingerea monitorului, dacă operatorul nu dorește să o utilizeze.

Încărcătorul pe roţi HL965 - Specificaţii operaţionale
  • Greutate operaţională – 20.100 kg
  • Motor –Cummins / QSL9
  • Putere motor - 269 Cp (198 kW)/2.100 rpm
  • Capacitatea cupei – 3,6 mc

Sistem de cântărire exact - Toate modelele

Hyundai din seria HL 900 au inclus ca echipament standard sistemul de cântărire. Cu o precizie de până la +/- 1%, sistemul dispune de setări manuale și automate pentru monitorizarea greutăţii încărcăturilor cupei individuale sau cumulative, măsurătorile sistemului fiind afișate pe ecranul multifuncţional din cabină.

Cupe reproiectate

Hyundai a îmbunătăţit caracteristicile de design ale cupei, acum fiind disponibile cu o deschidere mai largă, astfel aceasta are un grad de umplere mai bun, pierderile de material în timpul deplasării utilajului fiind extrem de reduse. Durabilitatea a fost, de asemenea, mărită prin utilizarea oţelului rezistent la uzură în zone structurale cheie ale cupei.

Mentenanţă ușoară

Este nevoie doar de o simplă apăsare a unui comutator, pentru a avea acces la compartimentul motorului, o dotare nouă, nemaiîntâlnită până acum la gamele anterioare de încărcătoare frontale Hyundai. Capota electrică complet retractabilă a motorului, permite o curăţare și o mentenanţă ușoare. Seria HL mai dispune, opţional, și de un purificator de aer de mare volum, un ejector de praf automat și un pre-curăţător cu admisie, care pot îmbunătăţi ciclul de înlocuire și durabilitatea filtrului de aer.

Înălţime de basculare mai mare

Noul încărcător frontal este, de asemenea, disponibil în varianta XT (cu braţ mai lung pentru o înălţime de basculare mai mare).

Vezi articolul original.

Despre noi

CTE Solution Utilaje Specializate are ca scop furnizarea de solutii complete pentru reciclare, salubritate si constructii. Am creat o retea de profesonisti care asigura suport si consiliere pentru a va realiza proiectele dumneavoastra, de la idee si pana la punere in functiune.

Citeste mai multe...

Contacteaza-ne

 

  • Location Sos. Bucuresti, Nr. 57, Ciorogarla, 077055, Jud. Ilfov, Romania
  • Phone+4.0372.150.844;  +4.0727.227.393
  •        +4.031.815.73.57
  • Emailoffice@ctesolution.ro